Yksityiskohdat kertovat asenteesta

Linzissä Itävallassa liikennevalojen vaihtumista odotteleva pyöräilijä voi ottaa tukea tarkoitusta varten asennetusta kahvasta (Kuvat: Antti Poikola).

Pyöräkouru San Franciscosta (Kuva: San Francisco bike blog)

Miniramppi

Pienet portaat pyöräilijän matkalla eivät haittaa, jos niissä on pyöräkouru. Ylempänä mallia San Franciscosta (Kuva: San Francisco bike blog) Tanskassa kouru voidaan tehdä kierreportaisiinkin (Kuva: I bike CPH). Pyöräkouruentusiasteille vielä korealaisen pyöräkouruvalmistajan oivallinen markkinointivideo YuoTubesta.

Tällaiset kourut tarvittaisiin ehdottomasti ainakin Asema-aukion pyöräparkkiin, jonne ei nykyisin pääse ollenkaan Vapaudenkadun puolelta, kun tarjolla on vain pelkkiä portaita. Myös Ylistönmäen portaikkoon voisi kouruja harkita, vaikkakin portaat ovat melko pitkät. Matkakeskuksen luona, kaupungin puoleisiin katettuihin portaisiin asennettuna kouru oikaisisi huomattavasti monien matkaa.

Cyclehoop-fillariteline

Yhden auton paikalle mahtuu 10 pyörää. Helsingin kaupunki näyttää pyöräilymyönteistä asennetta tuomalla tällaisia pyörätelineitä katukuvaan, Tampereella vastaavat telineet ovat vielä varastossa byrokraattisen käsittelyn uhrina. (Kuva: Cycleinhel)

Jyväskylässä näitä ei vielä ole, mutta tällaiset sopisivat ainakin keskustan parkkitaloihin, pääpostin eteen (terveisiä THR Palvelu Oy:lle), taloyhtiöiden pihoille ja Lounaispuiston laidoille. Teline on siirrettävä, joten myös erilaisten tapahtumien yhteydessä voisi tilapäiskäytölle olla tarvetta.

Kööpenhaminalainen jalkatuki pyöräilijöille (Kuva Copenhagenize.com)

Klassikko omassa sarjassaan on Kööpenhaminan kaupungin ”I bike CPH” -kampanjan ohessa lanseeraama pyöräilijöiden jalkatuki liikennevaloissa. (Kuva: Copenhagenize.com) Tällainen sopisi Jyväskylässä erinomaisesti ainakin Yläkaupungissa Kauppakadulle ravintola Sohwin eteen ja seuraavaan risteykseen R-kioskin eteen.

Tietoja Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.
Kategoria(t): Katuremontit, Kaupunkisuunnittelu, Pyöräparkit, Ulkomailta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.