JYPS aloittaa katuajokoulutukset 6.7. klo 17

Jyväskylän Pyöräilyseura aloittaa katuajokoulutukset pyöräilijöille! Ilmaisissa koulutuksissa opetetaan ja opetellaan liikennesääntöjen mukaista fiksua ja turvallista pyöräilemistä kaupunkialueella.

Koulutuksissa käydään läpi muun muassa:

  • hyvän liikennekäytöksen perusteet
  • erilaiset pyöräväylätyypit
  • pyörän paikka liikenteessä
  • miten ajetaan turvallisesti autojen seassa
  • miten vältetään ristiriidat jalankulkijoiden kanssa
  • ryhmittyminen ja risteyksissä ajaminen.

Koulutukset on suunnattu kaikille pyöräileville täysi-ikäisille. Noin tunnin mittaisiin koulutuksiin kuuluu lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen tilanteen mukaan 30–45 min pyöräilemistä pienissä ryhmissä keskusta-alueella.

Katuajoissa pyöräillään sekä ajoradoilla että yhdistetyillä jalankulku- ja pyöräväylillä. Koulutusten tarkoitus on, että osallistujat saavat uskallusta ja taitoa pyöräillä kaupungissa ja myös ajoradoilla.

Ensimmäiset katuajot järjestetään perjantaina 6.7. alkaen klo 17. Kokoontuminen on Aren aukiolla Kolmikulman edustalla. Koulutukseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

Katuajoja järjestetään jatkossa noin kerran kuukaudessa. Tapahtumista tiedotaan JYPS:in nettisivuilla, yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-sivulla. Kysymyksiä voi esittää ensimmäisten katuajojen Facebook-sivulla tai sähköpostitse, jyps (ät) jyps.info.


Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) on järjestänyt viikoittaisia katuajoja tänä kesänä jo kahdeksan kertaa, asia on noteerattu televisiouutisissa ja HePo on tehnyt myös oivallisen kahden minuutin mittaisen koulutusvideon.

avatar

Tietoja Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.
Kategoria(t): Pyörätapahtumat, Tiedotteet ja mainokset, Turvallisuus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.