Jalankulku- ja pyöräilyteiden valtakunnallinen suunnitteluohje päivitetään

Liikennevirasto on yhdessä suurimpien kaupunkien kanssa käynnistänyt jalankulku- ja pyöräilyteiden suunnitteluohjeen päivittämisen. Ohje tulee korvaamaan vuonna 1998 laaditun kevyen liikenteen suunnitteluohjeen. Työn tavoitteena on laatia laadukas, selkeä ja helposti sovellettava ohje jalankulun ja pyöräilyn suunnittelutarpeisiin. Ohje kattaa erityyppiset liikenneympäristöt taajaman ulkopuolisesta maantieympäristöstä erikokoisiin taajamiin ja kaupunkeihin. Ohjetta voidaan soveltaa ELY-keskusten ja kuntien jalankulun ja pyöräilyn liikenteellisten ratkaisujen suunnitteluun. Ohjeen on tarkoitus valmistua alkukesällä 2013.

JYPS on pyydetty mukaan suunnitelman laadinnan kommentointiryhmään. Suunnitelmaa päivitetään muutama osio kerrallaan. Jätimme yhteistyössä Helsingin Polkupyöräilijöiden kanssa maanantaina 21.5. vapaamuotoiset kommentit suunnitelman kolmeen ensimmäiseen osioon. Kommentointi jatkuu myöhemmin suunnitelman muista osioista.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan kommentointiin ja seuraamaan sen eri vaiheita, niin liity JYPS:in liikenne-sähköpostilistalle! Listalla tiedotetaan ja keskustellaan myös muista liikennepyöräilyn edistämiseen, pyöräliikenteeseen ja liikennepolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä.

Kategoria(t): Kaupunkisuunnittelu, Kevytväylät, pyöräkaistat ja muut pyöräväylät, Liikennejärjestelmä, Pyöräparkit, Tiedotteet ja mainokset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.