Jyväskylän keskustan liikennesuunnitelma

Jyväskylän keskustan liikennejärjestelyistä on laadittu yleissuunnitelma. Suunnitelma ohjaa tulevina vuosina yleisellä tasolla keskustan alueen liikennejärjestelyiden kehittämistä ja toteuttamista. Suunnitelma linjaa sitä, missä, miten, millaisilla väylillä ja käytännössä myös kuinka paljon milläkin liikennemuodolla keskustan alueella tulevaisuudessa liikutaan sekä mihin autot ja pyörät pysäköidään.

Suunnitelman on tilannut Jyväskylän kaupunki ja sen on laatinut Ramboll. Suunnitelma ja siihen liittyvät materiaalit löytyvät täältä.

Olemme Jyväskylän Pyöräilyseuran puolelta jättäneet pyynnön perusteella suunnitelmasta lausunnon 10.4.2012. Lausunto löytyy pdf-muodossa täältä.

Kannattaa tutustua sekä alkuperäiseen suunnitelmaan että lausuntoon, jos keskusta-alueen liikennejärjestelyt yhtään kiinnostavat! Liikennesuunnitelma on yksi viime vuosien merkittävimpiä liikenteeseen, esimerkiksi pyöräilyyn, liittyviä hankkeita Jyväskylässä.

Huom! Lausunnossa mainitut sivunumerot perustuvat paperiseen suunnitelmaan, eivät netistä löytyvään versioon. Todettakoon myös, että Pyöräilyviikon järjestämiskiireiden vuoksi lausunto laadittiin käytännössä vain kahden päivän aikana. Viimeinen kirjoitusrutistus päättyi kolmen hengen voimin hyvin pitkällä aamuyön puolella.  Aivan kaikkia kohtia ei ehditty kunnolla viimeistellä… Kiitokset sekä Jogille että Esalle!

Kategoria(t): Kaupunkisuunnittelu, Kevytväylät, pyöräkaistat ja muut pyöräväylät, Liikennejärjestelmä, Pyöräparkit, Tiedotteet ja mainokset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.