Mannisenmäen katusuunnitelmat eivät ole pyöräilyn kannalta parhaat mahdolliset

Jyväskylän kaupunki suunnittelee Mannisenmäelle uutta asuinaluetta. Alueen suunnitellut pyöräväyläjärjestelyt eivät ole parhaat mahdolliset. Suunnitelmien toteuttaminen sellaisenaan myös heikentäisi pyöräilyolosuhteita Saarijärventiellä.

Suunnitelmissa perusongelmana on se, että pyöräily-yhteydet ovat varsin päälleliimattuja. Suunnitelmista on nähtävissä se, että autoväylät on suunniteltu ensimmäisinä ja tärkeimpinä – jalankulku- ja pyöräilyväylät taas on suunniteltu autoväylien oheen ilman näkemystä toimivista pyöräilyolosuhteista. Suunnitelmissa jalankulku- ja pyöräväylät pomppivat autoväylien yli ja pyöräväylille tulisi useita jyrkkiä ja tarpeettomia mutkia. Autoväylät olisivat jalankulku- ja pyöräväyliä sujuvampia, suorempia ja helpompia käyttää, joten liikennemuotojen tasa-arvo ei alueella toteutuisi.

Olemme jättäneet katusuunnitelmista muistutuksen JYPS:in liikenneryhmän voimin. Muistutus löytyy pdf-muodossa täältä.

Kategoria(t): Katuremontit, Kaupunkisuunnittelu, Kevytväylät, pyöräkaistat ja muut pyöräväylät, Risteykset ja liittymät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.