JYPS:in katuajokoulutukset jatkuvat!

JYPS:in kesällä aloittamat pyöräilijöiden katuajokoulutukset jatkuvat! Ilmaisissa ja kaikille avoimissa koulutuksissa opetetaan ja opetellaan liikennesääntöjen mukaista fiksua ja turvallista pyöräilemistä kaupunkialueella.

Koulutuksissa opetetaan muun muassa:

• hyvän liikennekäytöksen perusteet
  • erilaiset pyöräväylätyypit
  • pyörän paikka liikenteessä
  • miten ajetaan turvallisesti autojen seassa
  • miten vältetään ristiriidat jalankulkijoiden kanssa
  • ryhmittyminen ja risteyksissä ajaminen.

Noin tunnin mittaisiin koulutuksiin kuuluu lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen tilanteen mukaan noin 45 min pyöräilemistä pienissä ryhmissä keskusta-alueella.

Katuajoissa pyöräillään sekä ajoradoilla että yhdistetyillä jalankulku- ja pyöräväylillä. Katuajojen tarkoitus on, että osallistujat saavat uskallusta ja taitoa pyöräillä kaupungissa. Koulutukset on suunnattu kaikille pyöräileville täysi-ikäisille.

Katuajot alkavat aina Aren aukiolta Kolmikulman edustalta. Koulutuksiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

Syksyn katuajokoulutukset järjestetään maanantaisin 3. ja 17.9. sekä 8.10. Koulutukset alkavat klo 17:30.

Kategoria(t): Kevytväylät, pyöräkaistat ja muut pyöräväylät, Pyörätapahtumat, Risteykset ja liittymät, Tiedotteet ja mainokset, Turvallisuus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.