Vikailmoituksen tekemisestä

Harjukadun kevytväylällä on ollut koristeena tietyömerkki jo muutaman kuukauden ajan. Tietyöt on tehty aikapäiviä sitten, mutta liikennemerkki on ja pysyy keskellä kevytväylää – ja hyvä kysymys onkin, miksi liikennemerkki on alunperinkään laitettu keskelle kevytväylää, kun mahdollisuus olisi ollut sijoittaa se kadun tai edes kevytväylän reunaan. Varsinkin syyspimeällä törmääminen liikennemerkkiin ja muihin väylällä kulkijoihin on ollut lähellä jo monta kertaa.

Innolla olen odottanut milloin liikennemerkki siirretään pois, mutta ilmeisesti kaupungin oma laadunvalvonta ei ole riittävää eikä liikenneturvallisuuden ylläpitäminen ole ykkösasia kun puhutaan kevytväylistä. Liikennemerkkejä jää harvemmin vahingossa keskelle autoväyliä ja mikäli jää, niin ne useimmiten poistetaan hyvinkin nopeasti.

Mitä sitten valveutunut kaupunkilainen voisi tehdä, jotta erilaiset pienet, ja vähän suuremmatkin, lipsahdukset saataisiin korjattua? Palautetta kaupungin vastuulla olevista katujärjestelyistä, pysäköinnistä ja valaistuksesta voi antaa joko nettilomakkeen tai ilmaisen palvelunumeron kautta. Nettilomakkeella kannattaa ilmoittaa vain kiireettömistä ongelmakohdista, palvelunumero sen sijaan toimii 24 tuntia vuorokaudessa. Mitä enemmän kaupungin työntekijät saavat palautetta puutteellisista liikennejärjestelyistä, sitä vakavammin he ottavat asian.

Nyt vain siis odottelemaan, milloin kyseinen liikennemerkki katoaa kun vikailmoitus liikennemerkistä on tehty!

Kategoria(t): Katuremontit, Turvallisuus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Vikailmoituksen tekemisestä

1. avatar Esa Rantakangas sanoo:

Nykyään näyttää olevan enempi sääntö kuin poikkeus, että joka remontista jää muutama liikennemerkki luontoon. Tuo kuvan tapaus on nyt jo aika tökerö, mutta myös ojan luiskissa liikennemerkkejä lojuu aika tavalla heinän kätköissä.